FipTec® Смарт Камера за Външен Монтаж Pro LO17 Охранителна IP Камера С Управление от Телефон

IP камера или камера с интернет протокол е вид цифрова камера за сигурност, която приема и изпраща видеозаписи чрез IP мрежа. Те обикновено се използват за видео наблюдение. За разлика от аналоговите телевизионни камери със затворена верига (CCTV), IP камерите не изискват локално записващо устройство, а само локална мрежа. IP камерите се свързват с мрежа по същия начин, по който това правят телефоните и компютрите.

КАК РАБОТЯТ МРЕЖОВИТЕ IP КАМЕРИ?

Аналоговите и аналогово-цифровите охранителни камери изискват коаксиален видео кабел, за да предават кадри на цифров видеорекордер (DVR). От друга страна, IP камера за сигурност може да предава кадри по безжична връзка. По-конкретно, IP камерите се свързват към мрежов видеорекордер (NVR) чрез Wi-Fi, Ethernet кабел или USB.

IP камерата заснема кадри с висока разделителна способност (Както тези тук) – разделителната способност може да достигне до 16 мегапиксела, в зависимост от модела на камерата. Всяка IP камера е оборудвана с чип за обработка, който компресира видеозаписите, докато се записват. 

Какво означава това? Е, колкото по-висока е разделителната способност на камерата, толкова повече данни съдържа всеки видео запис. Изображенията с висока разделителна способност изискват повече място за съхранение и по-голяма интернет скорост за предаване на данни, отколкото изображения с по-ниско качество. За да предават HD изображения по определена мрежа, IP камерите трябва да компресират файловете или да намалят файловете, за да се избегне консумирането на твърде много честотна лента. Съвременните стандарти за компресиране като h.264 и MPEG-4 спомагат да има малък спад в честотата на кадрите и разделителната способност когато кадрите достигнат до вашия телефон или компютър.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕ IP КАМЕРА? 

Това са само някои от допълнителните предимства от използването на IP камери вместо старите традиционни камери за видеонаблюдение:

Някой от най-популярните ни модели IP камери