Бебефон с камера: Защо всеки родител трябва да има поне 1 бебефон с камера?

бебефон с камера и картинка на бебе изобразена на монитора

Въведение

Да имаш бебе е една от най-вълнуващите, но и изтощителни работи. Всеки родител иска да бъде до своето дете по всяко време, но често това не е възможно. Бебефон с камера е една от най-полезните технологии за родителите на малки деца. Те ви позволяват да наблюдавате и следите дейността на бебето си, докато те спят или играят. Но като се има предвид броя на моделите на пазара, изборът на правилния бебефон с камера може да бъде труден. В тази статия ще разгледаме как да изберете най-добрия за вас и вашето бебе.

Какво е бебефон с камера?

Бебефонът с камера е уред, който позволява на родителите да следят бебето си, докато то спи или играе в друга стая. Той се състои от две части – камера, която се поставя в стаята на бебето, и монитор, който родителите носят със себе си. Камерата излъчва живо видео до монитора, който показва какво прави бебето. Някои модели имат и функция за звук, която позволява на родителите да чуят какво прави бебето. 

Бременна жена гледа бебе на телефона си

Основни функции на бебефон с камера

Бебефонът с камера има множество полезни функции, които го правят незаменим за всеки родител. Някои от основните функции на бебефона с камера включват:

  1. Видео наблюдение – камерата на бебефона предава живо видео от стаята на бебето до монитора на родителите, позволявайки им да видят какво прави бебето по всяко време.
  2. Аудио функция – мнозина модели на бебефони с камера имат вградена аудио функция, която позволява на родителите да чуят какво прави бебето, без да го виждат.
  3. Двупосочна комуникация – повечето модели на бебефон с камера имат вградена функция за двупосочна комуникация, която позволява на родителите да говорят с бебето си през монитора на бебефона.
  4. Инфрачервена нощна видимост – някои модели на бебефони с камера имат вградена инфрачервена нощна видео камера, която позволява на родителите да виждат бебето си дори при слаба осветеност.
  5. Детектор на движение – някои модели на бебефони с камера имат вграден детектор на движение, който известява родителите, ако бебето се движи или плаче.
  6. Дигитален зум – някои модели на бебефони с камера имат вграден дигитален зум, който позволява на родителите да приближат или отдалечат изображението на бебето.
Бебефон с камера изобразен на преден фон и бебе на заден фон

Функция 5 (Детектор на движение) и 6 (Дигитален зум) са по-често срещани в камери за видеонаблюдение подходящи и за бебефон.

Предимства и недостатъци на бебефон с камера

Предпазва бебето от опасности

Бебефонът с камера може да предпази бебето от множество опасности, като например задушаване, удари, падане и други. С помощта на бебефона, родителите могат да видят какво се случва с бебето и да реагират навреме.

Дава спокойствие, увереност и Улеснява грижите за бебето

Като родител, винаги се тревожите за своето дете. Бебефонът с камера може да ви даде спокойствие и увереност, че всичко е наред с бебето, когато не можете да сте до него. Улесняват се и грижите за бебето,  особено ако живеете в голям дом или имате много задачи да свършите. С него можете да следите бебето, докато свършвате други неотложни задачи, като например готвене или почистване на къщата.

Помага на родителите да се отдадат на почивка

Почивката… това е сигурно единственото нещо, за което си мислят родителите след като цял ден са прекарали в грижи и тревоги над детето си. Вместо да стоят до креватчето на бебето, родителите могат да си починат и да се занимават с други неща, като следят бебето през бебефона.

Бебефон с Камера се намира на рафт на който има детски играчки

Висока цена

Въпреки тези предимства, бебефонът с камера има и своя недостатък. Цената на някой модели може да надвиши 250 лв., особено за модели с допълнителни функции като двупосочна видео връзка, следене на температурата и влажността и други. Напоследък все повече родители откриват и се спират на модерните бебефони. 

Как да изберете най-добрия бебефон с камера?

Когато става дума за избор на бебефон с камера, има няколко неща, които трябва да се вземат предвид. Ето няколко съвета, които може да ви помогнат да изберете правилния модел:

Ръка на която стои бебефон с камера за видеонаблюдение докато бебе спи в кошарата си.

Размерът и качеството на екрана – Трябва да изберете бебефон с камера, който има голям и ясен екран. Това ще ви даде възможност да видите бебето по-добре и да разпознаете всяко движение. По-големите екрани могат да бъдат по-удобни за гледане, но и по-трудни за носене. Резолюцията на екрана определя яснотата на изображението и детайлите в него. Генерално, бебефоните с по-голям екран са и доста по-скъпи. 

Разстоянието на предаване – Изберете бебефон с камера, който има добро предаване на сигнала. Това ще ви даде възможност да следите бебето, когато сте в друга стая или дори в градината. В зависимост от дебелината на стените и разстоянието между двете устройства, сигнала може да прекъсва и да нямате добра връзка.

Качество на звука – Качеството е важно за ефективното използване на бебефона с камера. То трябва да бъде ясно и достатъчно силно, за да можете да чуете и видите какво се случва с бебето си.

Допълнителни функции – Някои бебефони с камера имат допълнителни функции, като например термометър, музикални възпроизвеждащи устройства или вградени нощни светлини. Изберете бебефон с камера, който има функции, които ще ви помогнат в грижите за детето ви, но и имайте предвид, че всяка допълнителна фунцкия ще се отрази на крайната цена на продукта. 

Цена – Цената е важен фактор, когато става дума за избор на бефон с камера. Не е необходимо да давате много пари за модел, който има много функции, които не са важни за вас. Изберете модел, който отговаря на вашите нужди и бюджет. 

Препоръки за Бебефон с Камера

  1. Бебефон с Камера FipTec LB01

Класическият Бебефон с Камера FipTec LB01 предоставя всички основни необходими функции на невероятна цена. 

  • 2.4GHz Wi Fi Връзка до 260 метра. 
  • Мониторинг на Температурата
  • Автоматичен Нощен Режим
  • 8 Вградени Приспивни Песни
  • Опция за Еко Режим
  1. Камера за Видеонаблюдение FipTec LV06W

С напредъка на технологиите Камера за Видеонаблюдение FipTec LV06W се установи като един от най-добрите алтернативни методи за наблюдение на бебе или по-големи деца. Подобно на бебефон, родителите имат връзка с устройството през цялото време, но в допълнение на това, достъпът е от всяка точка на света. 

  • WiFi Свързване и Достъп Отвсякъде
  • Завъртане във Всички Посоки
  • Директни Телефонни Известия
  • Двупосочно Аудио
  • Запис на Видео и Аудио
  • Достъп от Android, iOS и PC
  1. Камера за Видеонаблюдение FipTec LV12 Коте и FipTec LV08 Робот

Някой родители избират и по-модерен и интересен дизайн на по-горната камера под формата на Коте или Робот. В допълнение на богатият набор от функции, камерата може лесно да се интегрира в декора на детска стая. 

  • Детектор за Движение
  • Наблюдение от Няколко Потребителя
  • Автоматично Проследяване на Обект
  • Запис на Видео и Аудио
  • Детектор за Звук
  1. Камера за Видеонаблюдение FipTec LV15 FullHD+

За родителите, които искат да виждат по-детайлни изображения моделът FipTec LV15 FullHD+ предоставя тази опция, като функциите не отстъпват на по-горните модели камери за видеонаблюдение. 

  • WiFi Свързване и Достъп Отвсякъде
  • Full HD+  Картина с 3mp Сензор
  • 4-кратно Дигитално Приближаване
  • Двупосочно Аудио
  • Директни Телефонни Известия
  • Достъп от Android, iOS и PC
  1. Камера за Видеонаблюдение с 5G FipTec LV5G

В определени ситуации Камера за Видеонаблюдение с 5G FipTec LV5G позволява по-добра и надеждна връзка с устройството поради подобрената технология за свързване към рутер 5GHz. Това е по-нова честота при която рутерите излъчват интернет и връзката е по-стабилна. 

  • 5GHz WiFi Свързване и Достъп Отвсякъде
  • Автоматичен Нощен Режим
  • Директни Телефонни Известия
  • Детектор за Движение
  • Наблюдение от Няколко Потребителя
  • Двупосочно Аудио

Как да инсталирате и използвате бебефон с камера?

Инсталирането на бебефон с камера е бързо и лесно, а използването му е интуитивно и удобно. Ето няколко стъпки, които може да следвате, за да инсталирате и използвате бебефон с камера:

Стъпка 1: Изберете място за поставяне на камерата

Стъпка 2: Свържете камерата и монитора

Стъпка 3: Настройте бебефона

Стъпка 4: Използвайте бебефона

При нужда може да посетите и изтеглите пълните инструкции за инсталиране от нашата страница Инструкции за Инсталиране. 

Често задавани въпроси:

Колко далеч може да бъде бебефонът от камерата?

Разстоянието на предаване на бебефона с камера може да варира в зависимост от модела. Обикновено те имат предаване на сигнала до около 150 метра.

Какви са допълнителните функции на бебефоните с камера?

Някои бебефони с камера имат допълнителни функции, като например термометър, музикални възпроизвеждащи устройства или вградени нощни светлини. Тези функции могат да ви помогнат да грижите за бебето по-добре.

Мога ли да използвам бебефона с камера за повече от едно дете?

Да, можете да използвате бебефона с камера за повече от едно дете. Някои модели имат възможност за свързване на повече от една камера.

Други Често Задавани Въпроси може да откриете на нашата страница тук

Заключение

Бебефонът с камера е изключително полезен инструмент за родителите, които искат да грижат за бебето си по-добре. Той ви дава възможност да следите бебето, докато сте в друга стая или дори в градината. Когато избирате бебефон с камера, вземете предвид размера и качеството на екрана, разстоянието на предаване, допълнителните функции и цената. Необходимо е да изберете модел, който отговаря на вашите нужди и бюджет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *